2013. július 19., péntek

Mindenáron menteni?

Megtörtént eset...

Történt nagyságrendileg két hónapja, hogy egy állatmentő csoport tagjai megmentettek egy fekete kutyust. Mindenki boldog volt, hiszen egy életet sikerült biztonságba tudni. Teltek a hetek mikor egy bejelentés érkezett egy újabb fekete kutyusról. Derült égből villámcsapásként érkezett a hír miszerint ez a kutyus ugyanaz, akit két hónappal ezelőtt mentettek, annyi különbséggel, hogy a kutya állapota siralmassá vált. A lába törött és szinte nincs rajta szőr. Mikor felhívták az állatmentőket -akik korábban magukhoz vették a kutyát- azt mondták, hogy egy ismerősük elvitte tőlük a jószágot. Az érdekességet az jelentette, hogy minden papír nélkül történt az "örökbefogadás", illetve konkrétan azt sem tudják, hogy hová került. Egy dolgot viszont biztosan tudhatunk az állapota alapján, egy nem megfelelő helyen kötött ki. A kutyus szerencsére jelenleg jó kezekben van, befogadó gazdira vár.

Az esetet olvasva több kérdés merült fel bennem.
Hogyan lehetséges minden papír, átvétel nélkül, le nem informált "gazdának" kiadni egy kutyát?
Milyen állatmentő csoport az aki két hónapig rá sem hederít a kiadott jószágra?
Hány hasonló esett történhetett még amiről nem tudunk?

Elhiszem, hogy állatot menteni nagy dolog és sokan jóindulattal járnak el, DE mint tudjuk a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve, ráadásként itt életekről beszélünk.
Igen fontos lenne, hogy valóban olyan csoportok vállaljanak mentéseket, akiknek van hozzá jogosultságuk, és megfelelő hátterük, rutinjuk. A fent említett esetben sajnos többet ártottak, mint segítettek volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése